Flextrailer är lastad med stockar

Flextrailer

Säkrare - Bekvämare - Lättare

Mapro Systems som är ett innovativt företag som tog sig an utmaningen att konstruera en släpvagn som skulle bli de bästa släpet på marknaden som skulle göra frakter med släpvagn säkrare, bekvämare och lättare att utföra.

Efter många års utvecklings arbete har vi nu kommit fram till ett otroligt lyckat resultat som vi döpt till Flextrailer. Detta släp har allt man kan önska sig av en släpvagn.

Med hjälp av Flextrailer har de blivit ett rent nöje att utföra transporter av olika slag. Flextrailer ger föraren möjlighet att utföra säkra transporter utan att behöva sitta på helspänn som de ofta kan bli av ett fel lastat släp. Med hjälp av Flextraier äventyras inte trafiksäkerheten utan du som förare kan utföra transport i lugn och ro utan att sitta på helspänn med ett släp efter dig som kan väga max 3500 kg. Många är de av oss släpförare som har varit med om att köra ett släp som börjar att wobbla. De är något man gärna inte vill uppleva igen men som har varit svårt att undvika tidigare.

Erfarenheten av alla transporter vi utfört med släpvagn har lett fram till en helt ny konstruktion av släpvagn.

En olastad flextrailer
En animeriad bild av pullmax

Pullmax

Balkar lastade på flextrailer

Anpassningsbart lastflak

Ett litet hus lastas på flextrailer

Rullar

Höghållfast stål Strenx 700 från SSAB

Höghållfast stål

Flextrailers belysning

Genomtänkt belysning

Flextrailer med M30 bult

M30 bult

Bild på flextrailer från sidan

Stabila stänkskärmar

Låga däck med aluminiumfälgar

Aluminiumfälgar

Omdömen

Kommentarer från fältet

Kjells lastade flextrailer

Efter att ha använt Flextrailer i ca 2 år kan jag bara konstatera att det är den bästa släpkärran jag använt. Perfekt anpassad för min verksamhet av Mapro som på ett genialiskt sätt byggde in fack att lägga de lastramper som är nödvändiga för på och avlastning av de storsäckar med träflis som jag säljer, De behöver inte spännas fast utan ligger säkert. Köregenskaperna är helt fantastiska jag känner under inga förhållanden att det händer något otrevligt med kärran den går helt perfekt och stadigt.

Jag kan varmt rekommendera Flextrailer och jag berättar gärna mer

- Kjell Bengtsson, Kjell Fixar, Enköping
0767-678450

Pullmax

Den ledade dragstången

Flextrailer har en den nya ledad dragstång Pullmax. Med den dragstången kan kulkopplingen anpassas efter höjden på dragkroken på bilen.

Tack vare Pullmax den ledade dragstången, kan man anpassa vikten till bilens dragkrok till max 150 kg. Man vill inte ha för mycket vikt på bilens dragkrok och framför allt inte för lite vikt så att de blir negativ vikt och bilen lyfts upp i bak.

Med den unika konstruktionen Pullmax på Flextrailer kan man åstakomma rätt kultryck och att alla axlar på släpvagnen får samma tryck mot vägbanan. Dragkrokens höjd ändras beroende på lasten i eller på flaket på bilen som ska dra släpet. När släpet och bilen är lastade är de av största viktigt att alla axlarna har belastats lika och har samma tryck mot vägbanan. Med Pullmax draget kommer alla axlar att belastas lika. Detta är otroligt viktigt på släp som har 2 eller 3 axlar för att undvika att släpet börjar att wobbla.

Pullmax på ett släp

Vill du komma i kontakt med oss?

Tveka inte, kontakta oss idag!