Om oss

Mats visar hur drängen fungerar

- Jag älskar att odla...

I hela mitt liv har jag hållt på med jordbruk, det är det roligaste jag vet. Att producera god, nyttig mat för människa och djur, ekologiskt och på naturens egna villkor.

Bild på Mats Andersson

Mats Andersson CEO, Jordbrukare & Uppfinnare

Ur det föddes behoven av bra maskiner till hjälp för odlandet. Ofta fick jag ta hjälp av släkt och vänner för handarbetet med ogräsrensning och skörd. -Det sägs att "latheten är uppfinnarens moder" så när släkten ledsnat behövde jag hjälp! Då föddes "Drängen" en maskin som man ligger ned på och kör och styr med fötterna så att man får händerna fria att arbeta med. På den kan jag ligga hela dagarna utan att bli trött. Jag menar,-vem har hört att en sängtestare på IKEA blir utarbetad?

- Stor odling, inget problem!

Drängen, en maskin som man ligger ned på

Sedan behövde jag ha en flexibel "traktor" med lågt marktryck, liten och smidig. Det blev en MacTrac, en multifunktionell traktor. Till den har jag gjort en rad olika odlingsredskap, såningsmaskin, radhackor, gräsklippare, grävagregat, samt skogsvagn med kran mm.

MacTrac med skogsvagn är smidig och fantastisk i skogen. Att köra ut en slutavverkning med minsta åverkan på marken eller bara ett vindfälle och enstaka träd, kan man enkelt göra utan att tvingas röja en stor väg in och ut. Den snirklar så fint mellan träden och tack vare sin 4 hjulsdrift på såväl traktor som på vagnen så kan man köra nästan var som helst.

- Köra hem ved...till dörren.

En flexibel traktor som levererar ved

Till vardags kör jag förövrigt en pick-up och kom på att det är bra mycket trevligare att sitta i den och ploga snö än i en dieselslukande stor traktor. Så då gjorde jag snöbladet King Bore. Att ploga snö är nu ett sant nöje!

- Jag vill ha mera snö!

En pick-up som plogar snö